Korkea verensokeri – miten päästä eroon sokerikoukusta pysyvästi? Ei mikään helppo tehtävä 2024 Suomessa, koska sokeria on kaikkialla. Sen nimeä myös vaihdetaan, jotta et älyäisi sen tarkoittavan sokeria. Korkea verensokeri on järjetön ongelma tällä hetkellä suomalaisille ja ajaa kiihtyvällä vauhdilla erilaisia sairauksia ihmisille.

Sokeria, sokeria ja lisää sokeria. Tämä on mantra, johon törmäät melkein kaikissa etiketeissä kun tutkit eri tuotteita ruokakaupassa. Sinun pitää olla todella tarkka kun katsot tuotteiden ravintosisältöä.

Kun katson asiakkaideni ruokapäiväkirjoja ennen toimeksiantoa, huomaan suomalaisten sokerinkulutuksen olevan järjetöntä. Meidän evoluutiossamme emme ole koskaan syöneet sokeria niin paljon kuin nyt. Meikäläisten ostoskorit ovat täynnä sitä itseään ja suurin osa ravinnosta on prosessoitua moskaa.

Samalla asiakas ihmettelee miksi hän on niin rasvoittunut, lihava, turvonnut, aina väsynyt ja nälkäinen. Hän on yrittänyt laihduttaa satoja kertoja ja AINA epäonnistunut. Sokerinhimo kaataa kaikki yritykset jossain kohtaa, sen himo on niin valtava.

Käydään tässä artikkelissa läpi mitä korkea verensokeri tarkoittaa, mitä siitä seuraa ja miten siitä pääsee eroon.

riisimurot ovat sokeria

Aikuisiän diabetes syntyy

Syöt sokeria vuosikymmeniä ja pikkuhiljaa haimasi väsähtää jatkuvaan verensokerivuoristorataan, se ei enää pysty tuottamaan riittävästi insuliinia sokerin ajamiseen alas. Joten verensokerisi alkavat nousemaan ja insuliiniresistanssi syntyy. Solusi alkavat hylkimään insuliinia.

Leipä on sokeria. Hedelmät ovat sokeria. Peruna on sokeria. Kaurapuuro on sokeria. Karkki on sokeria. Pasta on sokeria. Energiapatukka on sokeria. Limsa on sokeria. Sinä tiedät nämä, eikö?

Yllä kuva eräästä muropaketista. Kaikkihan syö riisimuroja? Syökö lapsesi näitä? Söit kulhollisen sokeria käytännössä. ”Riisi, sokeri, glukoosisiirappi, ohramallasuute…” Nämä ovat sokeria. Älä syö tuollaista paskaa. Tyypillistä prosessoitua roskaa, jolla sinut koukutetaan sokeriin ja aiheutetaan metabolisia ongelmia. Voin kuvitella myös kuinka vaikeaa lapsesi on keskittyä koulussa murolautasen jälkeen kun verensokerit hakkaavat ylös ja alas.

Mutta näitä sinä syöt vuosia, lihoat ja rasvoitut. Pömppömaha syntyy, sisäelimesi rasvoittuvat ja aikuisiän diabetes valtaa kehosi.

Mutta tämä on vasta alkusoittoa. Sokeri on myös tyyppi 3:n tärkein polttoainelähde, eli puhutaan dementiasta ja alzheimerista. Sokerin on osoitettu tutkimuksissa vahingoittavan aivoja ja edesauttavan edellämainittujen syntymistä. Ja tiedätkö mikä on vielä pahempi juttu? Sokeri on syöpien TÄRKEIN polttoainelähde. Syövät rakastavat sokeria yli kaiken.

Mietitkö näitä asioita lainkaan kun juot kokista? Tai syöt sitä makeaa hedelmää? Tai kaurapuuroa?

Ratkaisuni – tee näin

Ihan ensimmäiseksi karsi ylimääräinen sokeri pois ravinnostasi! Tee se tänään. Heti perään heivaat kasviöljyt pois ravinnostasi. Nämä kaksi ovat pahimmat verensokerillesi sekä metaboliselle hyvinvoinnillesi.

Sinun on aika löydä sokerikierre poikki ja hypätä pois sieltä oravanpyörästä. Nämä ovat kaksi ensimmäistä siirtoa, jotka tekisin jos tulisit minulle asiakkaaksi. Nämä kaksi tapahtuvat jokaisella asiakkaallani ihan ensimmäiseksi. Aina!

Kolmanneksi nostaisin ravintosi laadun superkorkeaksi, jotta sinä olisit kylläinen jatkuvasti. Tällä tempulla poistaisin sokerihimon sinulta. Kun olet kylläinen laadukkaalla ravinnolla, tämä laskee automaattisesti verensokeriasi ja alkaa peruuttamaan metabolisia ongelmia. Estät diabeteksen, dementian sekä syövät laadukkaalla ja evoluution mukaisella ravinnolla.

Ja se ei todellakaan ole kaurapuuro tai murojen syömistä. Se on kaukana siitä. HYVIN kaukana.

Ravintovalmennukseni kestää 12 viikkoa ja teen sitä etänä ympäri Suomea jatkuvasti. Personal trainerin töitä teen taas paikallisesti täällä Naantalissa. Näillä kahdella saan sinulta verensokerisi takaisin normaaliksi ja samalla muokkaan hyvinvointisi todella loistavaksi.

Esittele itsesi sähköpostilla markku(at)ruokatauko.fi . Vastaan sinulle 24h sisällä takaisin. Minulla olisi kunnia tehdä töitä kanssasi 2025.

Sinun hyvinvointisi puolesta,

PS. Suosittelen myös lukemaan pätkäpaaston TOP5 hyödyt verensokerin hallintaan. Se on voimakas ase.

Lisää samanlaisia artikkeleita:
Proteiinismoothie – testaa tämä

Proteiinismoothie – testaa tämä

Proteiinismoothie ja miten teet sen helposti, nopeasti ja maistuvasti? No tässä Bootcampin virallinen resepti painonpudottajille, jota käytimme alkuvuoden laihdutushaasteessa. Tämä on helppo ja nopea tehdä. Sanna kokkailee sinulle malliksi. Katso video ja tee perästä....

Kahvi – rasvanpolttaja

Kahvi – rasvanpolttaja

Kahvi on yksi maailman suosituimmista juomista ja se on myös hyvä apu painonpudotuksessa. Suosittelen ehdottomasti käyttämään mustaa kahvia osana päivittäistä rutiiniasi. Tässä artikkelissa kerron, miksi kahvi voi auttaa laihduttamaan ja miten sitä voi hyödyntää...

Limsa – Mitä Jos Joisit Ainoastaan Sitä?

Limsa – Mitä Jos Joisit Ainoastaan Sitä?

Limsa on monen meidän suosikki. Suomalaiset juovat keskimäärin 60 litraa virvoitusjuomia per henkilö (Ruotsissa 75 litraa, Norjassa 115 litraa). Vaikka sen kulutus Suomessa on vähäisempää kansainvälisesti katsottuna, Panimoliiton raportin mukaan kaikkien...